Производство

Наша приоритетна цел е да предоставим най-съвременна техническа и експертна консултация по избора на стомана, приложението на материалите, термичната обработка и разрешаването на технологични проблеми. Амбициите ни са да скъсим дистанцията до крайния потребител и да осъществим контакт на място с всеки един от нашите клиенти. Доставките осъществяваме от централната ни складова база в Капфенберг/Австрия, склад в Букурещ и логистичната ни база в Равно поле, община Елин Пелин, която е оборудвана с нови модерни лентоотрезни машини и където поддържаме основни позиции инструментални стомани. Като допълнителна услуга предлагаме термообработка в базата на BÖHLER UDDEHOLM в Букурещ, Румъния.

Първата стъпка в качеството

BÖHLER променя коренно продукцията на стомана. И в наши дни претопяването е наш основен приоритет, като иновациите в тази област чертаят пътя на световните технологии. Ние подкрепяме това чрез разработки и върхови производствени системи.

Вакуумното топене и претопяване (VIM, VAR) и напредналото електрошлаково претопяване под налягане PESR осигуряват най-добрата металургична чистота и определят тежестта на BÖHLER в металургичния свят.

Материали за този век

Постоянно нарастващите изисквания към инструментите изисква нови, високофункционални материали. Отговорът: произведени посредством прахова металургия високоефективни материали с хомогенна карбидна структура за отлични качества при използване - като нашата

Стомани. Металургичният опит тук също изгражда базисната основа за проблемно ориентирани решения и позволява на нашите клиенти конкурентни предимства. За да направим нашите качеството продължително, използваме най-модерните съоръжения за прахова металургия .

В топ форма от всички страни

Валцуване

Чрез най-модерните валцови машини BÖHLER произвежда прътов материал с кръгла и плоска форма, както и нишка с най-високата прецизност и качество. Репродуктивността на процесите, голямата гъвкавост и най-клиентски ориентираните решения ни гарантират световноизвестна върхова позиция.

Коване

Чрез 5200 тонната свободна преса или чрез дългата ковашка преса материалите се превръщат в изисканата от клиента форма.

Забележка: Размерите зависят от материала!

Прътов материал валцуван:

кръг

12,5 – 150 мм
квадрат 15 – 150 мм
шина широчина 15 – 60 мм  дебелина 5 – 41 мм
60 – 200 мм 5 – 86 мм
100 – 300 мм 15 – 80 мм

Валцувана нишка:

валцувана кръг 5,0 – 13,5 мм
изтеглена кръг 1,0 – 13,0 мм
прецизно оформена плоска 0,5 – 40 мм2

Прътов материал, кован:

кръг, квадрат 90 – 1200 мм
плосък, мин. ширина 100 мм дебелина 50 мм
плосък, макс ширина 1600 мм дебелина 1000 мм

Съотношение ширина / дебелина 10:1

Прътов материал предварително обработен :

IBO ECOMAX 12,5 – 315 мм

Прътов материал:

BRIGHT STEEL шлифован и полиран 2 - 28 мм
ECOBLANK отбелен и полиран
ECOFINISH абразивно шлифован

Завършена повърхност: черна (пясъкоструйно зачистен); байцван; машинно обработен (стругован, отбелен, полиран h 12 – h 9); шлифован – полиран

Завършен вид по изискване на клиента

Благодарение на множеството възможности за последваща обработка на дълги продукти имаме възможност да отговорим на индивидуалните изисквания бързо и в познатото BÖHLER качество. Валцуваният прътов материал бива подложен на специална, клиентски ориентирана, термообработка и като за финал нагласен, обработен и тестван. Също и при повърхностната обработка сме в състояние да изпълним всяко желание: отбелен, полиран, абразивно шлифован, стругован, фрезован или отрязан. С толеранси по Ваш избор

Например:

  • IBO ECOMAX отбелен прътов материал
  • ECOBLANK прътов материал, отбелен и полиран
  • ECOFINISH прътов материал, абразивно шлифован
  • ПРЪТОВ МАТЕРИАЛ, шлифован и полиран

Контакти